Menneskerettighedsekspert kritiserer Enhedslisten

Slettet Bruger,

28/04/2007

Af IKKEMIG 2

Enhedslistens jobannonce, hvor partiet kræver, at selv en rengøringsassistent skal være partimedlem, kritiseres af Jacob Mchangama, der er ekstern lektor i menneskerettighedslovgivning og folkeret ved Københavns Universitet.

"Man må ikke skrive i en jobannonce, at man foretrækker folk, der har en bestemt politisk anskuelse. Men hvis en organisation har som formål at fremme et politisk standpunkt, så er de undtaget. Det er dog også et krav, at den ansattes politiske anskuelse skal være af betydning for virksomheden, og så kan man spørge, hvor vigtigt det er at have en rengøringsmedhjælper, der deler Enhedslistens holdninger. Så som udgangspunkt kan man godt sige, at der er et problem her i henhold til lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet."

Enhedslisten siger, at deres rengøringsassistent også skal være med til at diskutere firmaets politik.

"Jeg skal ikke kunne sige, hvilken funktion deres rengøringsassistent skal udføre, men hvis det er et almindeligt rengøringsjob, vil jeg mene, at der i hvert fald er et potentielt problem i forhold til loven om forbud mod forskelsbehandling. Men det er klart, hvis vedkommende også skal være politisk sparringspartner for Enhedslisten, så er kravet legitimt nok. Jeg skal ikke kunne sige, om det er tilfældet hér, selvom det nok ville være usædvanligt for en rengøringsassistent."

Kilde: