Menneskeretskonvention redder hellig tyr

Slettet Bruger,

18/07/2007

I sidste uge kunne man i en klumme her på 180Grader læse, hvordan den Europæiske Menneskerettighedskonvention, EMRK, har udvidet ytringsfriheden. I dag kan vi så fortælle, at hinduistiske køer også har grund til at sende en kærlig tanke til EMRK.

En højesteretsdommer i Cardiff har nemlig med henvisning til konventionens artikel 9, der sikrer frihed til at udøve sin religion, afvist at slå tyr UK 74 2266 200001 ned, selv om det er normal praksis for kreaturer, der som den er under mistanke for smitsom kvægtuberkulose, skriver Kristeligt Dagblad. Tyren lyder nemlig også navnet Shambo og er hellig for beboerne i hindutemplet Skanda Vale.

"Myndighederne har ikke fundet den korrekte balance mellem et religiøst samfunds ret til at praktisere deres tro og de veterinære myndighedernes opgave med at sikre offentlighedens sundhed," kan man blandt læse i dommen.
Afgørelsen vækker selvsagt glæde i hindutemplet, men forargelse blandt walisiske landmænd.

"Det er et slag i ansigtet på de lokale landmænd, som har mistet værdifulde kreaturer over årene. Når et dyr er smittet, skal det slås ned for at bringe sygdommen under kontrol, fastslår præsident Dai Davies fra den walisiske landmandsorganisation til den britiske nyhedsstation BBC Wales.

Shambo skal dog passe på med at glæde sig for tidligt, da myndighederne har annonceret en appel.

[email protected]

Kilde: