Medlemmerne flygter fra LO

Når fagbevægelsen marcherer gennem gaden med krav om højere løn, er det med opbakning fra et stadigt skrumpende antal medlemmer

Slettet Bruger,

22/01/2008

Når fagbevægelsen marcherer gennem gaden med krav om højere løn, er det med opbakning fra et stadigt skrumpende antal medlemmer. På bare tre år har det store fagforbund LO mistet syv procent af sine medlemmer, eller 100.000 personer. Blot siden 2007 er forbundet blevet 30.000 medlemmer mindre, skriver politiken.dk.

Og medlemsflugten vil fortsætte et stykke tid endnu. Ifølge forbundets egne vurderinger vil yderligere 100.000 forlade LO-fagbevægelsen over de næste fire år. Men så stopper blødningen også, mener LO-formand Harald Børsting.

"Selvfølgelig er det ikke rart at tabe medlemmer. Men jeg tror, at vi er ved at have set bunden," siger han til politiken.dk.

Kun FOA har fremgang
Han forventer, at udviklingen vil stabilisere sig efter de fire magre år.

LO er hovedorganisation for fagforeningerne 3F, FOA, Dansk Metal, TIB og HK, hvoraf kun FOA har formået at tiltrække flere medlemmer end fagforeningen har mistet. Og de gode erfaringer skal spredes til andre.

"Vi skal gøre det, vi allerede gør, bare med større styrke," siger han til politiken.dk og henviser til, at fagbevægelsen skal ud på arbejdspladserne og være synlige over for lønmodtagerne.

[email protected]

Kilde: