Medlem af kommission for forebyggelse angriber Eva Kjer: Hun er kynisk

Professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen, der er medlem af regeringens forebyggelseskommission, går nu hårdt til angreb på fødevareminister Ev...

Slettet Bruger,

06/11/2008

Professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen, der er medlem af regeringens forebyggelseskommission, går nu hårdt til angreb på fødevareminister Eva Kjer Hansen. Ministeren er kynisk og ligeglad med de svage, mener professoren, fordi hun med liberale argumenter har argumenteret for, at det er folks eget ansvar at spise sundt og motionere.

"Hvis det handler om kynisme, er det altså de rige og raske, vi skal satse på - og resten kan så sejle deres egen sø. Selvfølgelig skal vi tage et ansvar for vores sundhed og livsstil, men det skal kobles med, at vi indfører nogle strukturer, som sikrer de svagest stillede. For det er nu en gang sådan, at vi ikke bliver født ind i samfundet med samme odds," siger Bente Klarlund Pedersen til Børsen FødevareSundhed.

Bente Klarlund Pedersens synspunkt bakkes op af Enhedslistens Per Clausen. Han mener, at Eva Kjer Hansens liberale standpunkt i virkeligheden handler om, at hun prioriterer hensynet til erhvervslivet højere end hensynet til befolkningens sundhed.

[email protected]

Kilde: