Medier til kamp mod medielicens

Slettet Bruger,

13/07/2007

Danmarks Radio har fået konkurrence fra en anden licensopkræver. På hjemmesiden Medier mod Medielicens vil man give DR adgang til en række medier, der findes frit rundt omkring på nettet. Og hvis DR har adgang til medierne, er det vel kun fair, at de betaler medielicens?

"Når vi har fået spredt vores budskab, vil vi opkræve vores egen medielicens af DR, da de kan læse vores hjemmesider. Præcis ligesom vi kan se og høre DR. Vores mål er et fuldstændigt privat finansieret og drevet DR, uden tvang og offentlig kontrol," som der står på hjemmesiden http://mmm.mitego.dk/

Bag projektet står den liberalistiske aktivismegruppe EGO, der kæmper for individuel frihed på alle punkter - også når det gælder friheden til at vælge, hvad man vil se.

Tøger kommer!
"Man får ikke et reelt valg. Når du betaler licens, bliver du tvunget til at betale for DR. Du kan kun undgå licensen ved at skaffe dig af med dit tv, og det er jo ikke noget valg," siger talsmand Jesper Juel Andersen til 180Grader.dk og henviser til DR's egen licenskampagne, der kørte på fjernsynet for et halvt års tid siden. Her viser DR selv, hvor kedeligt det er, når man er tvunget til at fravælge både fjernsyn, internet og mobiltelefon, der alle er omfattet af medielicensen.

Er DR ikke en garant for, at vi kan se det, der ikke appellerer til den laveste fællesnævner? Vil en privat station ikke bare fylde skærmen med Lykkehjul og amerikanske serier?
"Det er vel ikke så galt, hvis det er det, folk vil have. Jeg er sikker på, at hvis folk gerne vil have tv af høj kvalitet, og gerne vil se Deadline og debatprogrammer, så er folk vel også villige til at betale for det," siger Jesper Juel Andersen.

Har I slet ikke dårlig samvittighed over at se DR uden at bidrage til fællesskabet?

"På ingen måde. Jeg har reelt ikke fået et valg. Jeg ser ikke ret meget DR, for det er ikke ret meget af det, jeg gider se. Det svarer lidt til, at man får Politiken ind ad brevsprækken et helt år, og så kom chefredaktør Tøger Seidenfaden og sagde: 'Det koster to tusind kroner.' Så er det fuldstændig lige meget, om man en gang imellem har bladret i avisen, for man har ikke bedt om den."

[email protected]

Kilde: