Medieekspert om mislykket Bush-mobning: DR bør tjekke sine kilder

Slettet Bruger,

23/09/2007

Af IKKEMIG 2

Der er ikke just roser til Danmarks Radio fra medieeksperten Troels Mylenberg, da 180Grader.dk forelægger ham stationens seneste forsøg på at udstille George Bush. Ifølge gårsdagens TV Avis skulle den amerikanske præsident lide under den misforståelse, af Saddam Hussein havde slået den Sydafrikanske præsident Nelson Mandela ihjel. Efter at have hørt Bush's egne ord står det derimod klart, at han talte om "Nelson Mandelaer" i en overført betydning - mennesker, der kunne have forenet Irak.

Fejlen kommer sandsynligvis fra nyhedstjenesten Reuters, der i går bragte et nyhedstelegram med overskriften "Mandela stadig i live efter pinlig bemærkning fra Bush". Men det undskylder ikke DR.

Ukritisk vinkling
"Medarbejderne på DR skal selvfølgelig tjekke deres kilder, ligesom alle andre skal. Så hvis Reuters også har begået den fejl, så er det ikke nogen undskyldning, at DR også begår en fejl," siger Troels Mylenberg, som er centerleder for Center for Journalistisk ved Syddansk Universitet til 180Grader.dk:

"Det er klart, at man skal være kritisk over for sine kilder, hvad enten det drejer sig om Reuters, eller om man taler med nogen på gaden."

Kopi af Reuters
Han mener ikke, at episoden er tegn på venstresnoethed i DR, men at medieorganisationen blot følger den opfattelse, som mange mennesker allerede har af præsident Bush.

"Når man laver noget sløvt lørdags-TV, hvor man bare køber, hvad der står på Reuters, er der ikke noget at sige til, at DR abonnerer på den brede opfattelse af Bush, at han ikke altid rammer skinnen," siger Troels Mylenberg.

[email protected]

Kilde: