McDonalds-job bliver universitetsforberedende

Tre virksomheder i Storbritanien kan i fremtiden give deres ansatte et regeringsgodkendt papir på den viden, de har fået i virksomheden

Slettet Bruger,

28/01/2008

Tre virksomheder i Storbritanien kan i fremtiden give deres ansatte et regeringsgodkendt papir på den viden, de har fået i virksomheden. Network Rail, Flybe og McDonalds er alle blevet godkendt til at udbyde kurser, der svarer til det britiske A-niveau. Dermed kan de søge ind på universiteter i lighed med de gymnasieelever, der går til eksamen på A-niveauet. Det skriver BBC News.

"Det er et vigtigt og spændende skridt for os. Vi vil sikre, at vores holdning til rekruttering, træning og udvikling er med til at skabe ægte muligheder for social mobilitet," siger David Fairhurst, der er vicepræsident hos McDonalds.

Mcdonalds vil tilbyde de unge et såkaldt "basisskift manager"-kursus, der inkluderer viden inden for blandt andet human resources og marketing.

"Det er et vigtigt skridt hen imod at sætte en stopper for den gamle splittelse mellem virksomhedstræning og nationale skolefærdigheder, og det er noget, der vil gavne ansat, virksomheder og nationen som helhed," udtaler den britiske undervisnings/videnskabsminister John Denham til BBC News.

[email protected]Kilde: