McCain: Skattelettelser og sparsommelighed skal redde amerikansk økonomi

Det republikanske partis kandidat til præsidentembedet, John McCain, udskrev i går en recept bestående af offentlig sparsommelighed og skattelettel...

Slettet Bruger,

16/04/2008

Det republikanske partis kandidat til præsidentembedet, John McCain, udskrev i går en recept bestående af offentlig sparsommelighed og skattelettelser som kur mod den skrantende amerikanske økonomi. Det skete i en tale, som han holdt i Pittsburg.

McCain vil gøre de skattelettelser, som den nuværende præsident George W. Bush har gennemført, permanente. Desuden vil han sænke selskabsskatten fra 35 procent til 25 procent og midlertidigt suspendere en afgift på benzin. I alt vil han ifølge sine egne beregninger give skattelettelser for 200 mia. kroner.

Pengene skal især findes ved at eliminere en række tilskud til særinteresser, fastfryse en tredjedel af det offentlige forbrug - det såkaldte discretionary spending - på sit nuværende niveau i et år, og senere eliminere nogle af de mest overflødige udgifter, siger hans kampagnestab ifølge nyt.com.

[email protected]

Kilde: