Masser af udviste kommer tilbage til Danmark

164 gange sidste år stødte politiet på kriminelle, som opholdt sig i Danmark trods et indrejseforbud, viser politiets journaler ifølge et udtræk, s...

Slettet Bruger,

18/04/2008

164 gange sidste år stødte politiet på kriminelle, som opholdt sig i Danmark trods et indrejseforbud, viser politiets journaler ifølge et udtræk, som Danmarks Statistik har lavet for JydskeVestkysten. Men antallet af kriminelle som opholder sig i landet, selv om de ikke har lov til det, er langt højere, mener formanden for Folketingets retsudvalg, Dansk Folkepartis Peter Skaarup.

Det er nemlig typisk i forbindelse med ny kriminalitet, at politiet opdager, at de udviste er kommet tilbage til Danmark. Hvis de udviste ikke begår kriminalitet, eller måske bare ikke opdages, så kan de ret uhindret opholde sig i Danmark, skriver JydskeVestkysten.

Mange af dem har nemlig ingen problemer med at vende tilbage, selvom de er blevet udvist. Det er et resultat af, at grænsekontrollen blev afskaffet med Schengenaftalen.

"En person, der er udvist ved dom med indrejseforbud, vil således kunne indrejse i Danmark uden kontrol over en indre Schengen-grænse", erkender Rigspolitiet i et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg.

[email protected]

Kilde: