Maradona fortsætter sin despot-turne

Slettet Bruger,

27/12/2007

Diego Maradona er i Argentina mest kendt for sine evner til at håndtere en bold. Han var manden bag det seneste argentinske verdensmesterskab i 1986, og har på trods af utallige skandalehistorier om alvorligt narkotikamisbrug stået som en uangribelig størrelse i landet. Men siden Maradona bekendtgjorde, at han ville besøge Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, er fodboldikonet kommet under beskydning. Det skriver Ritzau.

Modstanden kommer fra jødiske grupper i Argentina, og især fra efterladte til de 85 mennesker, der i 1994 blev dræbt ved et angreb på et jødisk center i Buenos Aires. De har i årevis forsøgt at få islamiske militarister holdt ansvarlige for bombeattentatet, og ser det som et slag i ansigtet, at fodboldhelten vil mødes med præsidenten for et land, der er på USA's liste over lande, der yder støtte til terrorister.

Selv slår den tidligere fodboldspiller fast, at han allerede har mødtes med Fidel Castro, Cubas leder, Hugo Chavez, Venezuelas præsident, og nu altså også ønsker at mødes med Ahmadinejad.

"Jeg er på samme side som det iranske folk," siger Maradona ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: