Mange mio. skattekroner spildes på lykkepiller uden effekt

Mere end 200 mio

Slettet Bruger,

26/02/2008

Mere end 200 mio. skattekroner bliver hvert år kastet i lykkepiller, som i mange tilfælde slet ikke har nogen effekt. En ny omfattende engelsk undersøgelse, der sammenfatter 47 kliniske undersøgelser af forskellige lykkepiller, viser nemlig, at lykkepillerne kun virker på patienter med de allersværeste former for depression. Det skriver berlingske.dk.

"På baggrund af undersøgelsen, er der ikke megen grund til at give antidepressiv medicin til andre end de patienter, der lider mest af depression," siger professor Irving Kirsch fra Hull Universitet til BBC.

Billedet bekræfter en dansk undersøgelse, som sidste år blev bragt i Ugeskrift for Læger. Den viste, at lykkepiller havde ingen eller utilstrækkelig effekt på 30-40 procent af de mange danskere, der er i behandling med pillerne.

I 2006 blev der omsat for over 271 mio. kroner lykkepiller herhjemme. Som patient får man generelt tilskud til denne type medicin, hvilket betyder, at sygesikringen automatisk betaler op til 85 procent af udgiften - alt efter forbruget. I 2003 var den offentlige sygesikrings udgifter til lykkepiller 246,4 mio. kr.

[email protected]

Kilde: