Mange børn dropper skolen

Flere hundrede børn under 15 år er droppet ud af folkeskolen og kan stort set ikke læse og skrive

Slettet Bruger,

17/05/2009

Flere hundrede børn under 15 år er droppet ud af folkeskolen og kan stort set ikke læse og skrive. En del af børnene havner i kriminalitet, og mange af dem er i risikozonen for at ende i bandemiljøet. Det skriver Berlingske Tidende.

"Der er nogle, der får lov til at sejle alene rundt, uden at der er nogen, der gør noget ved det. Så længe de ikke er på skolen, så laver de jo ikke ballade," siger professor Niels Egelund, leder af Center fOR Grundskoleforskning på Danmarks Pædagogiske Universitet, til Berlingske Tidende.

Han vurderer, at mellem 300 og 600 børn på denne måde er tabt af systemet. Det svarer til mellem en halv og en pct. af en ungdomsårgang.

"Registreringen af den slags tilfælde er meget svag. Der findes ingen centrale opsamlinger, og derfor ved man ikke, om der er sket en stigning eller ej," siger Niels Egelund.

I Århus er op mod 150 børn mere eller mindre uden for skolesystemet, og i København har man konkret kendskab til 67 børn, der reelt ikke har gået i skole i længere tid.

Kathrine Vitus fra SFI, der bl.a. forsker i problembørn, mener, at "besværlige sager" bliver skubbet rundt uden at nogen tager ansvar for at løse dem.

"Det sker med den slags sager, at de bliver skubbet rundt mellem forskellige folks skriveborde, og der er så ikke rigtig nogen, der vil tage ansvar for at finde en holdbar løsning," siger hun til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: