Mange asylansøgere bor ikke på centrene

Slettet Bruger,

11/11/2007

Op imod hver tredje asylansøger bor reelt ikke på asylcentrene. De lever i stedet et tilnærmelsesvist normalt liv hos kærester, venner eller familie ude i landet. Det skriver Jyllands-Posten. Dermed kan man roligt sige, at den normale beskrivelse af asylansøgernes forhold ikke er dækkende.

"I det offentlige liv tegner nogle et billede af en skrækkelig hverdag for asylansøgerne. Sådan er det ikke nødvendigvis. Danske asylansøgere er ikke spærret inde i centrene, og det er naturligt, at de forsøger at skaffe sig et netværk," siger Jørgen Chemnitz, leder af Røde Kors' asylindsats og chef for Sandholmlejren tli Jyllands-Posten.

Både i Sandholm og på Avnstrupcentret kan man dele ansøgerne ind i tre kategorier. De passive, der opholder sig på centret og for eksempel ser tv. De aktive, der tager imod mange af Røde Kors' tilbud. Og så altså gruppen af asylansøgere, der reelt ikke bor på centrene.

"Nogle tager måske væk i løbet af ugen, men så længe de varetager deres forpligtelser på centret og afhenter post og henter penge, kan vi have svært ved at fastslå mønsteret for en beboers færden, og det skal vi heller ikke," siger centerleder Carsten Isaksen fra Avnstrupcentret.

Mange asylansøgere ankommer sågar i bil, når de hver anden torsdag henter lommepenge på centrene. Røde Kors spørger ikke, hvor pengene kommer fra.

"Vi blander os ikke i, hvad de laver, når de ikke er på centret. Vi ser til, at de overholder de forpligtelser, som de har hos os. Gør de ikke det, bliver de meldt forsvundet," forklarer Jørgen Chemnitz til Jyllands-Posten.

[email protected]


Kilde: