Mandligt kønshormon giver højere løn

Endnu en i bogstaveligste forstand naturlig forklaring er nu fundet på forskellen i mænd og kvinders gennemsnitlige lønninger

Slettet Bruger,

15/01/2009

Endnu en i bogstaveligste forstand naturlig forklaring er nu fundet på forskellen i mænd og kvinders gennemsnitlige lønninger. Det viser sig nemlig, at det mandlige kønshormon testosteron har betydning for, hvor mange penge 44 mandlige testpersoner, der alle arbejder som erhvervsmænd i London, tjener. Det skriver fpn.dk.

Forskerne har målt mændenes udsathed for testosteron på længden af deres ringfingre. Sammenhængen mellem ringfinger-længde og testosteron-eksponering har forskerne i flere år kendt til.

Over 20 måneder fik de erhvervsdrivende med længere ringfingre end pegefingre indtjent 11 gange så mange penge som dem med de korteste ringfingre.

Denne "biologiske" indvirkning på succes kunne ifølge forskerne sammenlignes med mange års erfaring på arbejdsmarkedet. De mest erfarne handelsmænd gav omkring ni gange så meget som de mindst erfarne af dem.

Når forskerne kun kiggede på de erhvervsmænd med erfaring, så havde dem med længere ringfingre tjent langt mere end dem med kortere ringfingre - knap 8 mio. kr. mod godt 1 mio. kr., skriver fpn.dk

Kvinder har mindre mængder testosteron i kroppen end mænd.

[email protected]

Kilde: