"Man skal ikke bøje nakken"

"Vi vil opfordre de tolv tegnere til at holde lav profil i den offentlige debat og blot passe deres arbejde, så skal vi nok udtale os

Slettet Bruger,

15/02/2008

"Vi vil opfordre de tolv tegnere til at holde lav profil i den offentlige debat og blot passe deres arbejde, så skal vi nok udtale os."

Sådan sagde næstformanden for Dansk Journalistforbund, Fred Jacobsen, efter at det i tirsdags kom frem, at PET angiveligt havde forhindret tre radikale muslimer i at myrde bladtegneren Kurt Westergaard.

Men det er det forkerte signal at sende, mener Folketingets formand, Thor Pedersen, for pressen har et særligt ansvar for at værne om ytringsfriheden, siger han ifølge Jyllands-Posten.

"Under Muhammed-krisen i 2006 oplevede man, at nogen - meget skuffende - sagde, at godt nok er der ytringsfrihed, men? Men der er ikke plads til noget men. Enten har man ytringsfrihed, eller også har man ikke. Nu oplever jeg igen at se, at næstformanden i Dansk Journalistforbund opfordrer til, at man holder lav profil. Men man skal ikke bøje nakken, man skal tværtimod ranke ryggen og slå visiret fra," siger Thor Pedersen til Jyllands-Posten.

Thor Pedersen blev formand for Folketinget efter valget i november sidste år, og det er første gang han i sin nye rolle udtaler sig offentligt.

Fred Jacobsen fra Danmarks Journalistforbund kalder dog Thor Pedersens kritik for skudt over målet.

"Når jeg taler om lav profil, henviser jeg til den aftale, vi lavede med bladtegnerne for to år siden, da Muhammed-krisen buldrede af sted. Aftalen bestod i, at vi tegnede dem i den offentlige debat, og de holdt lav profil og passede deres arbejde. Den aftale har vi bare reaktiveret," siger han.

Han understreger, at Dansk Journalistforbund ikke går ind for lav profil, når det handler om støtte ytringsfriheden.

"Det ville vi aldrig kunne holde til," siger Fred Jacobsen til Jyllands-Posten.

Talerør for radikalismens højborg
Thor Pedersen kritisere også de landsdækkende medier for ikke at have bakket tilstrækkeligt op om Jyllands-Posten under Muhammed-krisen. Og særligt dagbladet Politiken får en ekstra bredside med fra formanden.

"Enhver må tænke sit, men radikalismens højborg har altid haft et talerør, som måske heller ikke denne gang svigtede i de værste forventninger," siger han.

[email protected]

Kilde: