Malou: Borgerlig profil kom for sent

Det var interne uenigheder i Ny Alliance, der i formiddag endte med Malou Aamunds afsked med det hastigt skrumpende parti

Slettet Bruger,

05/02/2008

Det var interne uenigheder i Ny Alliance, der i formiddag endte med Malou Aamunds afsked med det hastigt skrumpende parti. Det siger hun til berlingske.dk.

Sidste uge måtte Ny Alliance sige farvel til medstifter Gitte Seeberg, der ikke brød sig om den højredrejning, som partiet havde taget. Og nu går folketingsmedlem Malou Aamund, fordi højredrejningen ikke skete tidligere.

"Der er mange forudsætninger, der skal til for at skabe et nyt parti og der må jeg bare konstatere, at de ikke var til stede. For selvfølgelig skulle der være enighed blandt stifterne og der skulle være en klar politisk profil. Det er jo ikke en banal ting, hvem man vil pege på som statsminister," siger hun til berlingske.dk.

Uforenelige størrelser
Uklare meldinger under valgkampen gav partiet en splittet vælgergruppe med forskellige krav til politikken, mener Malou Aamund.

"Jeg tror, at det er en grundlæggende udfordring med to vælgergrupper, som har stemt på Ny Alliance. Du har dem, som er de liberale, og så har du dem, der valgte Ny Alliance i protest mod Dansk Folkeparti. Og næsten var ligeglade med, hvad resten af projektet var. Det mener jeg har været to uforenelige størrelser," siger hun til berlingske.dk og tilføjer, at "det var alt for sent", at partiet valgte at pege på en borgerlig regering.

[email protected]

Kilde: