Mænd anno 2007: Ja tak til plastikkirurgi

Slettet Bruger,

18/10/2007

Antallet af mænd, der lægger sig under kniven for at opnå et bedre udseende, er eksploderet i løbet af fem år. Det skriver Metroexpress efter rundringninger til Danmarks største privatklinikker.

"Det er en klar tendens, at mænd er blevet meget mere åbne over for de muligheder, som plastikkirurgien giver. Fra at være meget få, udgør de i dag 20 procent af vores kunder, og udviklingen ser ud til at fortsætte," udtaler Jesper Nygart, ejer af Nygart Privathospital, til Metroexpress.

Indtil videre er det trætte øjenlåg, bildæk på maven og panderynker, mændene vil have fjernet. Men kønsforsker Anette Dina Sørensen tror kun, det er et spørgsmål om tid, inden fænomener som kunstige silikonemuskler bliver et hit, som de allerede er det i USA.

"Kroppen opfattes efterhånden som et råmateriale, der kan formes og ændres gennem hele livet. Samtidig bliver mænd i stigende grad underlagt det samem pres fra modeblade og idoler som kvinder, og derfor er det her noget, vi vil se inden for meget kort tid," siger Anette Dina Sørensen til Metroexpress.

[email protected]

Kilde: