Mænd: Fri os fra samtalekøkkener

Slettet Bruger,

31/08/2007

Der er grænser for, hvor meget tid mænd kan tilbringe i selskab med kvinderne. Ni ud af ti danske mænd vil gerne have et herreværelse, viser en undersøgelse, som Dansk Institut for Detailhandel har foretaget blandt mænd i 30- til 50-års alderen. Ifølge den samme undersøgelse er det dog kun fire ud af ti mænd, der har deres eget værelse, skriver boligportalen bolius.dk.

"Tidligere havde manden sin mark eller sit værksted, hvor han kunne gå i fred. I dag er toilettet det eneste rum, hvor han kan være alene med sine tanker. Og mænd opholder sig af samme grund i lang tid på toilettet," siger tidligere direktør for Dansk Institut for Detailhandel, Finn Hagedorn.

Behovet for herreværelser skyldes, at kvinderne har overtaget boligindretningen. Og det gør mændene hjemløse, påpeger cand. mag. i Moderne Kultur, Mette Mechlenborg.

Boliger på kvindens præmisser
"Alle har behov for et sted, som er deres eget. Ellers bliver vi hjemløse. Hjemmet er kvindens domæne, og når der opstår et behov for herreværelser, er det fordi, at rum og indretning også er begyndt at interessere mænd. Der er et stor æstetisk element i herreværelset, som hverken er hobbyrum eller værksted," siger hun og gør opmærksom på, at hjemmet i dag består af store åbne multirum, hvor mændene har svært ved at føle sig hjemme.

Og det bekræftes af Finn Hagedorn:

"Boligen i dag indrettes som regel på kvindens præmisser. Hvis ikke manden får sit eget rum, vil han søge udad og væk: Ud på golfbanen, på jagt, til fodbold eller lystfiskeri."

[email protected]

Kilde: