Måling: VKO-flertal er væk

Regeringens tørklædeforbud har ikke givet nogen bonus hos vælgerne

Slettet Bruger,

18/05/2008

Regeringens tørklædeforbud har ikke givet nogen bonus hos vælgerne. Tværtimod er VKO-flertallet for første gang siden valget 2007 forsvundet. Det viser en meningsmåling, som Catinét har foretaget for Ritzau.

Dansk Folkeparti er gået tilbage med to mandater siden valget, mens de Konservative har mistet et mandat. Venstre, hvis interegrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, gik enegang i sin kritik af forbuddet, er gået en smule tilbage, men holder fast i alle sine mandater.

Socialdemokraterne har vendt lang tids nedgang og har kæmpet sig tilbage til det historisk dårlige valgresultat fra 2007 på 45 mandater. De Radikale går et mandat frem til 10, mens SF ville få 29 mandater, hvis der var valg i dag. Det er en fremgang på seks mandater i forhold til valgresultatet, men under resultatet fra marts, hvor SF var på størrelse med Socialdemokraterne.

Enhedslisten, der i nogle målinger har været under spærregrænsen, står til fem mandater. Ny Alliance, der fik fem mandater til folketingsvalget, ligger fortsat under spærregrænsen.

[email protected]

Kilde: