Måling: Borgerligt flertal igen

I dagene, da Lars Løkke Rasmussen indtog Statsministeriet, svarede kun hver sjette dansker, at han var deres foretrukne valg som statsminister

Slettet Bruger,

10/05/2009

I dagene, da Lars Løkke Rasmussen indtog Statsministeriet, svarede kun hver sjette dansker, at han var deres foretrukne valg som statsminister. Men i en ny måling foretaget af Rambøll Managament/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, kan Løkke glæde sig over at være førstevalg for 28,4 procent af danskerne mod Helle-Thorning-Schmidts 30,3 procent. Det skriver jp.dk.

"Siden han satte sig i stolen, er han kun gået frem. Det er han, fordi danskerne nu kan se, hvad han vil som statsminister. Tidligere byggede det alene på gætterier og på oppositionens skræmmebilleder," lyder kommentaren til målingen fra Venstres politiske ordfører Peter Christensen på jp.dk.

Også når det gælder den mere håndgribelige mandatfordeling bringer målingen gode nyheder til VKO-partierne. En fremgang på 2,4 procentpoint til Dansk Folkeparti kombineret med et Enhedslisten lige under spærregrænsen giver 90 mandater til VKO mod oppositionens 85.

"Alt er åbent, og vi er fortrøstningsfulde. Virkeligheden med en galopperende økonomisk krise og en arbejdsløshed, der stadig eksploderer, vil snart ramme regeringen, og der er jeg slet ikke i tvivl om, at vælgerne mener, at vi har de rigtige svar," lyder det dog fortrøstningsfuldt fra Socialdemokraternes Morten Bødskov til jp.dk.

[email protected]

Kilde: