Mødre straffer børn og svigerforældre efter skilsmisse

Eva Bendix er medstifter af Foreningen De Nye Bedsteforældre

Slettet Bruger,

03/02/2008

Eva Bendix er medstifter af Foreningen De Nye Bedsteforældre. En af flere foreninger, der beretter, at mange af landets bedsteforældre forhindres i at følge deres børnebørns opvækst, når børnenes forældre bliver skilt. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"80 procent af tilfældene er der tale om svigerdøtre, der er blevet bitre efter en skilsmisse og lader deres vrede over eksmanden gå ud over børnenes farfar og farmor. De afbryder al kontakt og sender pakker og kort retur med posten. Det er en helt igennem ulykkelig situation for både bedsteforældre og børnebørn, og der er desværre rigtig mange tilfælde," siger Eva Bendix til Kristeligt Dagblad.

Hendes forening får nu så mange henvendelser fra ulykkelige bedsteforældre, at de nu ser sig nødsaget til at afvise dem på grund af manglende tid. En del af bedsteforældrene søger i stedet hjælp hos Foreningen Far, der ellers overvejende kæmper for barnets ret til to forældre.

"De aner ikke deres levende råd og har sådan set ikke andre steder at gå hen, så vi forsøger at hjælpe, så godt vi kan," siger foreningens talsmand, Lars Hansen.

Siden oktober sidste år har bedsteforældre til børn, hvor den ene forælder er død, fængslet, bosat i udlandet eller på anden vis ude af børnenes liv, haft mulighed for at søge samvær med deres børnebørn. Ældre Sagen mener, at kriterierne er for snævre, og vil give alle bedsteforældre samværsret.

[email protected]

Kilde: