Lynchstemning på Christiania over dræbt hund

En død hund har givet anledning til kraftige gadekampe i fristaden Christiania

Slettet Bruger,

03/04/2008

En død hund har givet anledning til kraftige gadekampe i fristaden Christiania. Politiet måtte i går aftes rykke ud til Christianshavn i København, hvor omkring 100 hætteklædte mennesker tændte bål og byggede barrikader i Torvegade og Prinsessegade. Det beretter Ritzau.

Folkemængden gik til angreb på politiet, der blev bombaderet med brosten og brandbomber. Tre blev anholdt under kampene, der bl.a. gik ud over en butik med designmøbler.

Anledningen var en aktion tidligere på dagen, hvor en christianits hund var blevet skudt af politiet. Ifølge Københavns Politi blev hunden pudset på betjentene af sin ejer, hvilket gjorde det nødvendigt at skyde.

Uenighed om angreb
Men den udlægning er christianitterne uenige i.

"Så kommer Nova, en sød lille hundehvalp, som ofte strejfer rundt i området og altid er glad og legesyg," siger Tanja Zabell til Berlingske Tidende. Hun har sine oplysninger fra sin far og farmor, der begge overværede begivenheden.

"Politibetjenten siger så til dem: 'fjern den hundehvalp nu, eller jeg skyder,' og det var slet ikke muligt for hunden at nå det, for han skød bare med det samme."

Lynchstemning
Hændelsen førte snart til en ophedet stemning blandt christianitterne.

"Ved 12-tiden var der en lynchstemning, hvor folk bare tænkte 'nu er det nok.' Så der kom folk udefra for at hjælpe til," siger Tanja Zabell til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: