Lugtende IC4-tog står stille igen

De er flere år forsinkede, og nu er IC4-togene blevet endnu mere forsinkede

Slettet Bruger,

23/02/2008

De er flere år forsinkede, og nu er IC4-togene blevet endnu mere forsinkede. En testkørsel af de nye tog i Jylland er blevet afbrudt, efter DSB-personalet har klaget over en besynderlig lugt i toget. Det beretter Avisen.dk.

Teknologisk Institut forsøger at finde ud af, om lugten skyldes et sundhedsskadeligt stof. Indtil videre har de undersøgt for 33 stoffer, men mangler stadig at undersøge for endnu et stof.

"Vi kan derfor endnu ikke komme med en endelig konklusion på undersøgelsen, men vi er naturligvis tilfredse med, at der ikke var noget sundhedsskadeligt ved de 33 stoffer, der allerede er undersøgt for. Samtlige stoffer ligger mere end tusinde gange under grænseværdierne," siger teknisk chef i DSB, Jeppe Juul Lauridsen, ifølge Avisen.dk.

Tager problemet alvorligt
Han siger, at testdriften er blevet indstillet, fordi medarbejderne klagede over lugten.

"Vi tager naturligvis personalets bekymring alvorligt og er i dialog med dem om, hvordan vi hurtigst muligt kommer af med de midlertidige lugtgener," siger Jeppe Juul Lauridsen ifølge Avisen.dk, og håber, at østjyderne meget snart igen kan få glæde af IC4-togene.

[email protected]

Kilde: