Lomborg og hans fem topøkonomer vender tommelen ned for CO2-reduktion

Hvis man frygter global opvarmning og vil gøre noget ved det, så er det langt mere effektivt at igangsætte en menneskeskabt nedkøling af kloden - s...

Slettet Bruger,

04/09/2009

Hvis man frygter global opvarmning og vil gøre noget ved det, så er det langt mere effektivt at igangsætte en menneskeskabt nedkøling af kloden - såkaldt "geoengineering" - end at begrænse udslippet af menneskeskabt CO2.

Det er ifølge Berlingske Tidende budskabet fra fem topøkonomer, herunder tre nobelpristagere, som på foranledning af Bjørn Lomborg og hans Copenhagen Concensus Center er blevet bedt om at nærstudere og prioritere en række løsningsmodeller til imødegåelse af global opvarmning.

"Geoengineering kan i princippet forhindre global opvarmning i 100 år og dermed købe os til de 50 eller 100 år, der er nødvendige for at udvikle billige og CO2-neutrale energiteknologier," siger Bjørn Lomborg til Berlingske Tidende.

Lomborg erkender, at videnskaben ikke i tilstrækkeligt omfang har belyst konsekvenserne af og teknologierne bag kunstig klimaafkøling, "men potentialet er fantastisk, og netop derfor bør der satses på forskning og udvikling på området", fastslår han.

[email protected]

Kilde: