Lokalpolitikere brugte kvart million på italiensk slot

Egedal Kommune har en udgiftspost på næsten en kvart million på budgettet som er gået til en vinsmagningstur til Firenze

Slettet Bruger,

21/09/2008

Egedal Kommune har en udgiftspost på næsten en kvart million på budgettet som er gået til en vinsmagningstur til Firenze. Det oplyser Ekstra Bladet.

Venstres kommunalordfører, Erling Bonnesen, finder det særdeles upassende, at en kommune fråser og spiller greve med skattekroner på denne måde.

"Det kan virke hyklerisk, når vi hører om, at kommunerne er presset og har ledt efter midler overalt, når man så samtidig hører om arrangementer af denne her karakter," siger han til Ekstra Bladet.

Borgmester fortryder
Borgmesteren i Egedal Kommune, Svend Kjærgaard Jensen (Egedal-listen), kan godt se problemet i den ekstravagante rejse til Firenzes vinslotter. Han fortryder derfor rejsen.

"Vi skal ikke tage til Firenze for at feste for borgenes penge. Der skal være mening med galskaben," erkender han overfor Ekstra Bladet.

Politikerne i Egedal er dog ikke de eneste som bruger mange penge på rejser. Ekstra Bladets har undersøgt landets kommuner, og i alt har de 98 kommuner fra 1. januar 2007 og frem til slutningen af februar i år rejst for 34,5 mio. kroner.

[email protected]

Kilde: