Lille pige gik med brækket ben i to uger

"Hun skal bare støtte på foden

Slettet Bruger,

22/05/2008

"Hun skal bare støtte på foden." Sådan lød beskeden til forældrene, da to-årige Frederikke Christensen var faldet. Men pigen brød i gråd, hver gang hun støttede på foden. 14 dage efter faldet opdagede lægerne ved Svendborg Sygehus, at den lille pige havde brækket benet. Det beretter Fyens Stiftstidende.

Dagen efter Frederikkes fald mødte forældrene, Martin og Christina Christensen, op på hospitalet. Her blev der taget et røngtenbillede af pigens ben, men lægerne fandt ikke noget brud.

"Støt på benet"
Derfor vurderede lægerne, at der var tale om en forstuvning, og sendte familien hjem. Frederikke kunne roligt støtte på benet igen, lød beskeden.

Men det gjorde hun ikke.

"Hun gjorde jo alt, hvad hun kunne for ikke at støtte på benet, og når hun alligevel kom til at støtte på det, græd hun," fortæller forældrene til Fyens Stiftstidende.

Lyttede ikke til familiens læge
Efter nogle dage opsøgte familien deres egen læge, der mente, at benet kunne være blevet brækket. Men der var ikke noget hjælp at hente, da forældrene tog
deres datter tilbage til hospitalet.

"Anden gang vi var på sygehuset med Frederikke, fik vi forklaret, at praktiserende læger jo var generalister, mens de som ortopædkirurger var specialister," siger Martin Christensen.

Afslørende røngtenbillede
Først da familien en tredje gang mødte op på Svendborg Sygehus, fandt lægerne ud af, at hendes ben rent faktisk var brækket.

"Da jeg så røntgenbilledet den dag, kunne selv jeg se, at knoglen var brækket," fortæller Martin Christensen.

På det tidspunkt var der gået to uger.

Overlæge: Vi begik ingen fejl
Henrik Noer, der er administrerende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling på Svendborg Sygehus, er ked af episoden, men mener ikke, at noget kunne være gjort anderledes:

"Sådan noget er da super ærgerligt, men jeg har kigget på den konkrete sag, og der har været foretaget alle de lægefaglige undersøgelser, der skulle. Det er noget rent biologisk, der gør, at man nogle gange først kan se så lille et brud efter 14 dage," siger Henrik Noer til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: