Det liberalistiske Venstre spillede med musklerne

Slettet Bruger,

24/11/2007

24-19. Sådan var stemmetallene, da tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj i går tabte kampvalget om at blive næstformand i Venstres folketingsgruppe til den noget mere ukendte kandidat Anne Mette Winther Christiansen, der havde V-toppens opbakning. Det skriver Ritzau.

Hvilshøj var til gengæld støttet af en række af gruppens yngre medlemmer som Søren Pind og de to tidligere VU-formænd Torsten Schack Pedersen og Peter Christiansen. De tre var medforslagstillere af de berømte ti teser, som led så brat en død ved lanceringen i 2003. Dermed var det, der må betegnes som Venstregruppens mest liberalistiske fløj altså tæt på at tilføje Fogh et mærkbart nederlag.

Hvilshøj selv var indtil hendes udnævnelse til minister kendt som en af de, der holdt den ideologiske fane højt. Blandt andet var hun medlem af debatklubben "Espresso", der også talte folk som Edith Thingstrup, Martin Geertsen og Peter Kurrild-Klitgaard. Gruppen gjorde sig blandt andet bemærket med et forslag om en skattereform, der ikke blev vel modtaget af den dengang nye Venstreformand Anders Fogh Rasmussen.

[email protected]

Kilde: