Liberalisterne hænger i en tynd tråd

Slettet Bruger,

07/05/2007

Af Ole Birk Olesen

Meddelelsen om, at Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg danner et nyt parti, vil formentlig betyde døden for partiet Liberalisterne. Det forventer den liberale kommentator og blogger Jarl Cordua.

"Det afhænger kun af én ting: Hvem vil det nye parti pege på som statsminister? Hvis svaret er, at de vil pege på Anders Fogh Rasmussen, så er Liberalisterne færdige," siger Jarl Cordua til 180Grader.dk

Han begrunder det med, at Khaders parti formentlig vil overtage det image på skatte- og velfærdsområdet, som Anders Samuelsen stod for, mens han var skatteordfører for de Radikale.

"Han var en klar stemme, som markant satte en dagsorden for lavere marginalskatter, og dermed rækker han dybt ind i det vælgersegment, som Liberalisterne gerne ville have i tale," vurderer Jarl Cordua.

Men også i indvandringspolitikken, er der muligheder for at tiltrække segmentet af borgerlige, som ikke er tilfredse med regeringens stramme politik.

"Naser Khader er hård i forhold til islamisterne, men er samtidig med på, at de nuværende udlændingeregler er blevet for stramme. Det er den helt rigtige profil i forhold til de borgerlige, vi her snakker om," mener Jarl Cordua.

Kilde: