Liberalisterne: Konservative er ikke garant for skattelettelser

Slettet Bruger,

13/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Hvad vælger de Konservative den dag, finansminister Thor Pedersen præsenterer et råderum på de offentlige finanser, som enten kan bruges til at udvide det offentlige forbrug eller til at sænke skatten på arbejde? Noget tyder på, at partiet, der ellers markedsfører sig som et skattelettelsesparti, faktisk vælger at bruge pengene på mere offentlig service.

Det er partiets skatteordfører, Jakob Axel Nielsen, der sender det signal i dagens udgave af Jyllands-Posten.

"Hvis jeg blev tvunget til at vælge mellem de to, ville jeg nok også sige bedre offentlig service, for det ønsker vi jo alle," lyder hans kommentar til en meningsmåling, som viser, at 74 procent af danskerne foretrækker offentlig service fremfor skattelettelser.

Jakob Axel Nielsen mener ganske vist, at det er et forkert valg at opstille, for ifølge de Konservative er skattelettelser en forudsætning for en god økonomi og dermed også en forudsætning for penge til velfærd. Men det ændrer ikke på, at det er det valg, han bliver tvunget til at træffe, når råderummet viser sig, pointerer Liberalisterne: Skal det bruges på skattelettelser eller endnu mere offentligt forbrug?

"At Jakob Axel Nielsen svarer, som han gør, betyder bare, at borgerlige vælgere ikke kan regne med, at de Konservative vil stå fast, når de bliver præsenteret for valget. Når han allerede i en artikel, hvor han bliver gået lidt på klingen, siger, at han vil foretrække mere offentligt forbrug, så kan man jo ikke regne med, at Det Konservative Folkeparti vil prioritere skattelettelser," siger Morten Sørensen, næstformand i Liberalisterne, til 180Grader.dk.

Han slår samtidig fast, at hans eget parti ikke ville være i tvivl om svaret:

"Vi ville svare skattelettelser. Det offentlige forbrug har aldrig været større, men alligevel klager folk over niveauet på den offentlige service. Så i mine øjne er det ligegyldigt, hvor mange penge man smider i den offentlige sektor, så vil folk altid klage over, at det ikke er nok."

Meget tyder på, at valget vil blive aktuelt allerede i sensommeren eller efteråret, hvor regeringen vil præsentere en ny langsigtet plan for dansk økonomi frem mod år 2015. Denne plan ventes at vise et økonomisk råderum, som enten kan bruges på skattelettelser eller øget offentligt forbrug.


Kilde: