Liberalist-formand stemmer Konservativt

Slettet Bruger,

13/11/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

Hvis du ringer til Liberalisternes formand, Torben Mark Pedersen, i dag, skulle man forvente, at få en trist og bitter formand i røret. Indenrigsministeriets langsommelige behandling af partiets navnegodkendelse har gjort, at de i dag ikke er opstillingsberettigede, og det må trods alt være en trist fornemmelse at være formand for et parti der ikke kan deltage i valgkampen.

Men som telefonen ringer hører man som baggrundsmusik Louis Amstrong synge What a wonderfull world, og det er bestemt ikke en opgivende formand vi får i røret.

I blev jo ikke opstillingsberettigede, så hvad laver I egentlig i aften?
"Vi holder en valgfest i Liberalisterne, hvor vi får os et par øl, og ser på hvordan valget udvikler sig," siger han til 180Grader.dk.

Hvem har du selv stemt på?
"Jeg valgte i sidste ende at stemme på de Konservative ud fra skattepolitikken som den vigtigste forskel til Venstre. Den afgørende forskel til Ny Alliance det er, at jeg ikke har enormt meget fidus til hvilken politik de ellers vil føre, og om de med deres krav om en dronningerunde overhovedet vil støtte en VK-regering. De virker mest af alt som et parti der spiller på to heste."

Hvilken stemning forventer du hos jer i aften?
"Der er jo ikke meget vi som liberalister kan glæde os over, det skulle da lige være hvis Enhedslisten røg ud, men vi skal nok få det sjovt aligevel."

Så I holder en fest og gør jer klar til valget om fire år?
"Ja. Og til den tid er der et liberalistisk parti at stemme på," slutter Torben Mark Pedersen.

[email protected]

Kilde: