Liberal kommentator: Venstre i totalt kursskifte

Slettet Bruger,

13/08/2007

Af Ole Birk Olesen

"Skattelettelser er ikke noget, vi taler om - det er noget, vi gennemfører." Sådan har det lydt fra Venstre siden 1998, hvor Anders Fogh Rasmussen blev partiformand, men det er slut nu.

I weekenden lovede Anders Fogh Rasmussen skattelettelser, så der vil i høj grad blive netop talt om skattelettelser i den valgkamp, som alle politiske iagttagere nu vurderer som nært forestående. Dermed har Venstre helt indlysende skiftet strategi i forhold tid tidligere, konstaterer den liberale kommentator og blogger Jar Cordua.

"Claus Hjort Frederiksen har i lang tid prædiket at 'man kan ikke vinde et valg ved at love skattelettelser'. Med statsministerens forslag om skattelettelser til de lavestlønnede bliver der fuldstændigt brudt med Venstres hidtidige strategi. Claus Hjort må være enig med Fogh, og der kan umuligt ligge en alternativ strategi i skrivebordsskuffen. Vinder Fogh valget på en politisk dagsorden, hvor skat indgår, så har Claus Hjort åbenbart taget fejl i sine hidtidige vurderinger," skriver Jarl Cordua på sin blog.

Samtidig udstiller han den rådvildhed, som mange af Venstres folketingspolitikere nu må føle, fordi de tidligere har afvist ethvert behov for skattelettelser, men nu må se sig overhalet højre om af statsministeren:

Troels Lund til grin
"Der må gå adskillige Venstre-folketingsmedlemmer rundt - og blandt dem ikke mindst den politiske ordfører, Troels Lund Poulsen - der nu føler sig lidt til grin. I maj måned belærte de frejdigt og indimellem med stor patos græsrødderne og andre om, at der skam SLET ikke var behov for skattelettelser lige nu, thi vælgerne og Venstres medlemmer var overhovedet ikke interesseret i skattelettelser. Derfor var pointen, at Venstre skulle holde helt op med at tale om skat, og i øvrigt var skattelettelser noget, man gennemfører, når der var et råderum! Nu er der gået tre måneder, Fogh er kommet hjem fra sommerferie og pludselig - og ud af den blå luft - så er der altså alligevel pludselig opstået et råderum og et behov hos Venstre, der sætter skat på dagsordenen."

Også blandt avisernes politiske kommentatorer burde der være røde ører, mener Jarl Cordua - særligt hos Berlingske Tidendes Thomas Larsen.

"Fogh kan altid regne med sin yndlingskommentator Thomas Larsen, der trofast tidligere i Berlingske har skrevet om Foghs genialitet, når han afviste, at det var muligt at gå til valg på skattelettelser, men i stedet satsede udelukkende på velfærd. Nu sker det så alligevel, og så er Fogh naturligvis endnu mere genial," lyder det fra Jarl Cordua.

[email protected]

Kilde: