Liberal Alliance kræver rygestop-kampagne trukket tilbage

Sundhedsstyrelsens rygestop-kampagne, som lige nu viser meget voldsomme og ulækre billeder i tv og på nettet, har ingen hold i virkeligheden, siger...

Slettet Bruger,

03/11/2009

Sundhedsstyrelsens rygestop-kampagne, som lige nu viser meget voldsomme og ulækre billeder i tv og på nettet, har ingen hold i virkeligheden, siger flere medicinske eksperter, og derfor kræver Liberal Alliance nu, at Sundhedsstyrelsen trækker kampagnen tilbage.

"Offentlige oplysningskampagner skal være saglige. Hvis den slags får lov til at køre, hvordan skal borgerne så kunne stole på offentlige kampagner?" spørger Liberal Alliances politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Det er blandt andet billederne af hovedpulsårer, som bliver malket for gulligt fedt, som får eksperterne til at råbe op.

"Hetzen mod rygerne er blevet så slem, at myndighederne efterhånden vil gøre hvad som helst for at få folk til at kvitte smøgerne - også at lyve. Der er ingen tvivl om, at rygning er yderst sundhedsskadeligt, men borgerne har krav på ærlig og lødig information. Det kan denne kampagne ikke leve op til, og derfor skal den trækkes tilbage," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han har i dag bedt sundhedsminister Jakob Axel Nielsen om at forholde sig til eksperternes kritik af kampagnen.

[email protected]

Kilde: