Liberal Alliance: SP-bidrag skal kamouflere regeringens svigt

Når finansminister Lars Løkke Rasmussen vil genoptage opkrævningen af danskernes løn til den tvungne pensionsopsparing, SP-ordningen, så er det udt...

Slettet Bruger,

02/09/2008

Når finansminister Lars Løkke Rasmussen vil genoptage opkrævningen af danskernes løn til den tvungne pensionsopsparing, SP-ordningen, så er det udtryk for, at regeringen har forsømt at bruge de værktøjer i tide, som den burde have brugt, lyder det fra Liberal Alliance forud for finanslovsforhandlingerne.

"Regeringens plan om at genindføre tvungen opsparing er en dækmanøvre. SP-bidraget skal camouflere Venstres og de Konservatives reformsvigt. Tvangsopsparing er hverken liberal eller borgerlig politik, og det kan undgås, hvis blot regeringen ville tage sig sammen og føre en konsekvent reformpolitik," siger Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen.

Han har noteret sig et ulmende oprør imod indgrebet i Det Konservative Folkeparti, hvor både finansordfører Lars Barfoed og skatteordfører Mike Legarth har luftet deres utilfredshed med regeringens finanslovsforslag i offentligheden.

"Den konservative økonomiminister, Bendt Bendtsen, bør tage affære. Det kan ikke være meningen, at en minister med ansvar for både erhvervslivets konkurenceevne og samfundets økonomiske vækst lurepasser i et så vigtigt spørgsmål," siger Anders Samuelsen.

Han har derfor i dag sendt dette spørgsmål til økonomiministeren:

"Set i lyset af de lave væksttal og manglen på arbejdskraft er ministeren da enig i, at en reduktion af det offentlige forbrug er at foretrække frem for en reduktion af det private forbrug som en konsekvens af en genindførelse af SP-ordningen, og såfremt ministeren er enig i dette, agter ministeren at stille ændringsforslag til finansloven, som afskaffer SP-ordningen?"

[email protected]

Kilde: