Lene Espersen glad for EU-melding i Kam-sag

Slettet Bruger,

10/12/2007

Da EU's justitsministre i fredags mødtes i Bruxelles kom sagen om den danske nazist Søren Kam op som emne. Og EU's justitskommissær Franco Frattini opfordrede direkte til at udstede en ny arrestordre, efter at Tyskland tidligere i år afviste at udlevere Kam, skriver tv2.dk.

"Pointen er: Er det muligt måske at fintune en ny arrestordre, som er anderledes og bedre motiveret, så man kan møde kravene i henhold til tysk lov. Det får vi se," sagde Frattini på fredagens pressemøde, hvor han dog også understregede, at han ikke selv har kompetence til at få ændret beslutningen.

Og justitsminister Lene Espersen erklærer sig klar til at kigge på sagen.

"Der er ikke noget, jeg hellere ville have haft, end at Søren Kam var blevet udleveret til retsforfølgning. Hvis der er noget, jeg kan hjælpe med, så gør jeg rigtig, rigtig gerne det," siger Lene Espersen ifølge tv2.dk.

Til gengæld afviser hun Frattinis forslag om, at Danmark skulle anlægge en sag mod Tyskland for forkert sagsbehandling.

"Det har han ikke sagt til mig, og jeg har svært ved at se, hvad det er, jeg skulle føre sag ved EF-Domstolen om," siger Espersen.

Tyskland brød retsprincipper
Den britiske avis Daily Telegraph citerede i fredags "EU-justitskilder" for at tyske domstole skulle have brudt principperne i den europæiske arrestordre. Kams rolle i nedskydningen af den tyskkritiske redaktør Carl Henrik Clemmensen blev om-klassificeret og nedtonen, hvilket har reddet Kam fra udlevering.

Arrestordren, som tillader hurtigere udlevering af egne statsborgere mellem EU-landene, er en hjørnesten i det fælles retssamarbejde.

Søren Kam er med på Simon Wiesenthal-centrets top-ti over mest eftersøgte nazi-krigsforbrydere.

[email protected]

Kilde: