Lene Espersen: Flere kvindelige vismænd

Kun én kvinde har været udpeget til formandskabet i Det Økonomiske Råd siden 1962

Slettet Bruger,

13/12/2008

Kun én kvinde har været udpeget til formandskabet i Det Økonomiske Råd siden 1962. Det er alt for lidt, mener den konservative økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen, som derfor vil have flere kvinder som vismænd. Det skriver Information.

I et svar til SF's Pernille Vigsø Bakke fastslår Lene Espersen, at den traditionelle kønsfordeling i Det Økonomiske Råd meget gerne må ændres.

"Jeg havde selvfølgelig gerne set, at der havde været flere kvindelige økonomiske vismænd over årene," skriver hun ifølge Information.

Hun tilføjer endvidere, at hun har tænkt sig at anmode vismændene om at undersøge, om der er mulighed for en mere ligelig kønsfordeling i formandskabet.

Ikke nok kvalificerede kvinder
Lene Espersen ønsker ikke umiddelbart at påvirke kønsfordelingen ved lov, men hun henviser til, at ligestillingsloven foreskriver, at der 'bør' være en ligelig kønssammensætning i offentlige udvalg, kommissioner og lignende.

Ifølge ligestillingsloven kan der dog være særlige grunde til at acceptere en ulige kønsfordeling, f.eks. hvis der ikke er tilstrækkelig med personer med de rette kvalifikationer.

Det er netop dette, der er tilfældet med Det Økonomiske Råd, forklarer overvismand Peter Birch Sørensen. Der er simpelthen ikke nok kvalificerede kvindelige økonomer.

"Men vi vil da gerne have kvinder ind, hvis de i øvrigt lever op til de kvalifikationskrav, der normalt stilles og passer ind i den kompetencesammensætning, som vi tilstræber," tilføjer han overfor Information.

[email protected]

Kilde: