Lene E. til Thulesen: Pas din egen butik

Slettet Bruger,

30/09/2007

Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti burde koncentrere sig mere om sit eget parti end om regeringspartierne, mener justitsminister Lene Espersen fra de Konservative. Thulesen Dahl foreslår i dagens udgave af Politiken, at Venstre og de Konservative skal melde klart ud, om de vil gå til valg på en fortsættelse af samarbejdet med Dansk Folkeparti, eller om de foretrækker et nyt med de Radikale og Ny Alliance.

"Thulesen Dahl skal bare køre sin butik, så skal vi nok køre vores," siger Lene Espersen til Politiken.

Kristian Thulesen Dahl mener, at en klar udmelding fra regeringspartierne vil gøre det nemmere at bevare VKO-flertallet.

"Så er der et rent valg for folk, og det vil give den bedste mulighed for at bevare det flertal, vi har nu, efter et valg," siger han.

Lene E.: Samarbejde afhænger af politikken
Men den er Lene Espersen ikke med på.

"Vi fører politik med dem, der vil gennemføre mest muligt af vores dagsorden, og det vil vi blive ved med efter et valg. Så det med at vælge til eller fra, det kunne vi da ikke drømme om," siger hun.

Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen er enig.

"Vi går til valg på at fortsætte VK-regeringen, og vi vil søge et samarbejde med dem, der ønsker at støtte VK-regeringen," siger han til Politiken.

[email protected]

Kilde: