Lektor kritiserer DRs valgspørgsmål

Slettet Bruger,

22/09/2007

"Hvad vil du helst? Have skattelettelser eller sikre, at folk har det godt?" Sat på spidsen er det sådan, det første spørgsmål i Danmarks Radios spørgeskema til vælgere og politikere lyder. Og det er umuligt at svare på, hvis ikke man er enig i spørgsmålets præmis, mener lektor i retorik ved Københavns Universitet, Charlotte Jørgensen, der blandt andet forsker i argumentation og politisk retorik.

"Spørgsmålet er formuleret som en overforenklet problemstilling, og det gør det umuligt for de politikere, der ikke deler den holdning at svare på det," siger Charlotte Jørgensen til avisen.dk.

I DR's spørgeskema skal man skal tage stilling til, hvor enig eller uenig man er i udsagnet "Det er vigtigere at forbedre velfærden end at sætte skatten ned." Og det er faldet politikere fra både Venstre, de Konservative, Dansk Folkeparti og Ny Alliance for brystet, da de ikke mener, at man kan sætte velfærd og skattelettelser op som hinandens modsætninger.

DR: "Man kan anfægte alle politiske udsagn"
Hos DR forsvarer programchef Per Bjerre sig med, at man har taget spørgsmålene fra den politiske debat.

"Man kan jo anfægte alle politiske udsagn. Jeg synes, det er sjovt, at det kun er spørgsmål et, de mener, er problematisk, mens de hverken kommenterer for eksempel spørgsmål to, tre eller fire," siger han.

[email protected]

Kilde: