Lektor: Der leveres pop og pjank for licensmidlerne

Der hældes milliarder i public service-tv i Danmark, men lige lidt nytter det i forhold til det, som var hensigten, mener historielektor og komment...

Slettet Bruger,

07/09/2009

Der hældes milliarder i public service-tv i Danmark, men lige lidt nytter det i forhold til det, som var hensigten, mener historielektor og kommentator ved Berlingske Tidende Michael Böss. For public service-stationernes vigtigste rolle, formidlingen af dagens nyheder på en måde, så vælgerne sættes i stand til at deltage i et såkaldt "samtaledemokrati", svigter de.

"På mange måder overgår de danske nyhedsudsendelser ligefrem amerikansk tv. Jeg tænker her på den måde, studieværterne i dag bliver profileret som 'celebrities', som optræder i udsendelser, som truer med at antage mere karakter af show end af programmer, der skal levere information og analysere og perspektivere aktuelle begivenheder. Jeg tænker også på, hvordan dækningen af politiske spørgsmål undertiden forenkles, når f.eks. politik gengives som et valg mellem to modsatte synspunkter repræsenteret ved to ansigter i hver sin ramme på skærmen. Og jeg tænker på, hvordan kampen om den politiske magt til tider reduceres til en infantil strid om, hvorvidt det er rød eller blå stue, der fremover skal råde over ministerbilerne," skriver Michael Böss i en kommentar i Berlingske Tidende.

Selvom de forhold, som Michael Böss advarer mod, således allerede er her i dag, hvor staten ejer begge de landsdækkende tv-kanaler, advarer han dog alligevel mod en privatisering af TV 2, som han frygter vil gøre tilstandene endnu værre.

Klik her for at læse hele Michael Böss' kommentar på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: