Ledigheden fortsætter med at falde

Slettet Bruger,

30/06/2007

En lang række økonomer i landets banker og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vurderer samstemmende, at landets ledige kan forventes at blive endnu færre end de 99.600, som Danmarks Statistik senest har målt. Det skriver Børsen i dag.

"På den korte bane er det bestemt ikke usandsynligt, at vi kan komme ned på 90.000 og måske endda 80.000 i ledighedsstatistikkerne," siger Danske Banks chefanalytiker, Steen Bocian.

Økonomernes forventninger bekræftes af en konjunkturanalyse foretaget af Greens for Børsen, som viser, at næsten halvdelen af landets virksomheder planlægger at ansætte flere folk i de kommende seks måneder.

Efterløn blokerer
Presset på de danske lønninger ser således ud til at blive forstærket. Oven i købet viser nye tal, at antallet af danskere i den arbejdsduelige alder, der vælger at gå på efterløn, fortsat er i vækst. Alene i årets første kvartal steg antallet af efterlønnere med 6.100 personer, så ordningen nu i alt omfatter 143.607.

"Det giver et klart billede af, at den konstruktion vi har skabt med efterlønnen, er som en hund i et spil kegler i forhold til den udfordring, vi har på jobsiden lige nu. Efterlønnen er en kæmpe blokering i forhold til at fastholde medarbejdere på arbejdsmarkedet," udtaler chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Erik E. Simonsen.

mol

Kilde: