Leder: Villy-VROOOOM!

Slettet Bruger,

17/11/2007

Villy Søvndal må have et temmelig skizofrent forhold til biler. På den ene side mener han, at man medvirker til at ødelægge intet mindre end det globale klima, hvis man kører i biler, der forbruger mere brændstof end højst nødvendigt - på den anden side kørte han indtil for nylig selv i en Rover 620, der kun kunne køre 10 kilometer på literen.

Nu er det så også kommet frem, at SF-formanden i valgkampen lod sig befordre i partiets kampagnevogn med en hastighed på gennemsnitligt 155 km/t på en enkelt strækning! Og det selvom selvsamme Søvndal og resten af SF's folketingsgruppe den 30. april 2004 stemte imod, at hastighedsgrænsen samme sted skulle hæves fra 110 km/t til 130 km/t.

"Gør ikke som jeg gør, gør som jeg giver besked på," synes at være Villy Søvndals motto. Men alle andre må naturligvis tænke, at hvis han end ikke selv vil efterleve, hvad han prædiker, så tror han måske ikke slet så meget på det.

Hvor meget af det, som Villy Søvndal ellers går rundt og taler for, tror han mon selv på inderst inde? Måske slet ikke så meget, når det kommer til stykket. Tag nu al hans snak om den frygtelige økonomiske ulighed i samfundet. Faktisk kunne han jo i morgen afhjælpe den ved at give 10.000 kroner af egen lomme til en hvilken som helst enlig mor på kontanthjælp. Men han gør det ikke, han bruger i stedet pengene på en rejse med børnene, lidt ekstra flasker til vinsamlingen og en ny bil til at afløse Rover'en.

Os andre vil han imidlertid gerne ribbe i skat til formålet - igen efter devisen, gør ikke som jeg gør, gør som jeg giver besked på.

Kilde: