Leder: Venstrefløjen og de ikke-autonome

Slettet Bruger,

17/08/2007

Kender vanviddet da slet ingen grænser, må man spørge sig selv, når man læser, at SF og Enhedslisten fortsat ønsker at bruge kommunale midler på at stille et såkaldt ungdomshus til fri afbenyttelse for de venstreradikale kredse i den københavnske ungdom. Efter at miljøet fra Jagtvej 69 har smadret store dele af København, efter at en fond med advokat Knud Foldschack i spidsen har tilbudt disse mennesker et hus betalt af private midler, og efter at de har sagt nej til tilbudet, fordi de har et princip om kun at tage imod et gratis hus, der er betalt af tvangsopkrævede kommuneskatter.

At der stadig findes folk på Københavns Rådhus, som tager folk fra dette miljø alvorligt, går ud over almindelige menneskers fatteevne. Det samme gør begrundelsen fra SF's ordfører på området, Frank Hedegaard, der siger, at huset skal gives for at undgå nye optøjer i Københavns gader. Adspurgt af 180Grader.dk, om det ikke ville sende et dårligt signal til andre grupper, svarer Hedegaard, at ingen andre kunne finde på at agere sådan. Og det har han fuldstændig ret i! Ingen andre grupper er så himmelråbende egoistiske, at de er villige til at tage en hel by som gidsler for deres egne barnagtige forestillinger om, at ethvert oplevet behov har krav på at blive tilfredsstillet af kommunekassen.

De venstreradikale vil gerne have et hus, hvorfra de kan organisere politiske aktioner, spille musik og rekruttere nye generationer til deres politiske gruppering. De er ikke meget for, at andre bestemmer over det hus, og det er forståeligt nok - vi vil alle gerne bestemme så meget som muligt i vores liv. Men de unge burde også være i stand til at forstå, at uafhængighed af andre kommer af egen indsats. Man kan bestemme over sit hus, når man selv har skabt de midler, som skal til for at bygge det eller købe det hos andre. Hvis man insisterer på, at ens hus skal stilles til rådighed af kommunen, så lever man ikke et uafhængigt og autonomt liv, og så bør det ikke komme som en overraskelse, at kommunen vil have lov til at bestemme, hvordan kommunens ejendom bruges.

Sådan er det, når man vil leve på nas. Så må man udfylde ansøgningspapirer som alle andre, der stiller sig op i køen, og man må finde sig i, at der i de lokaler, man får stillet til rådighed, er både pædagoger og - det må vi ikke glemme i disse tider ... rygeforbud. Lyder det uautonomt, du piercede ungersvend? Jamen, så køb da for pokker jeres eget hus!

Kilde: