Leder: Venstrefløjen nutildags

Slettet Bruger,

07/06/2007

Det var rart at konstatere, at statsminister Anders Fogh Rasmussen grundlovsdag gik imod den flok af feminister og nyomvendte borgerlige (begge grupper tidligere ekstremt venstreorienterede), som ikke kan tåle at se en kvinde med et tørklæde på hovedet uden at råbe op om islam som den nye nazisme og tørklædet som dens hagekors. "Lad dog dem om det," lød det fra Fogh, og det fik selvfølgelig Pia Kjærsgaard til at fare i flint, som hun nu har det for vane. Men hvad i al verden skulle man ellers gøre, end at lade dem om det?

Vi må gå ud fra, at der i gruppen af tørklædebærende muslimske kvinder er nogen, som helst ville være fri for at bære det. Om det er en stor eller lille del af de kvinder, ved vi ikke meget om, men mon ikke det er en lille del. Af den del er der en endnu mindre del, som går med tørklæde, fordi de er bange for at blive slået af manden eller familien, hvis de smider det - resten gør det, fordi det nu engang er sådan, man gør i det miljø, de lever i. Ligesom vi andre tager tøj på, også selvom det er stegende varmt, fordi det nu engang forventes af os. Skulle man, som Pia Kjærsgaard foreslår, forbyde tørklædet for alle kvinder af hensyn til den lille gruppe, som føler sig tvunget til at gå med det, så ville det ganske vist føles som en befrielse for dem, men for den store gruppe ville det være en voldsom indskrænkning af deres frihed ikke at kunne bestemme over egen hovedbeklædning.

Organisationen Kvinder for frihed mener, at den kæmper for nogle undertrykte kvinders ret til at gå uden tørklæde. Men den kæmper samtidig for at frarøve en større gruppe af kvinder deres frihed. Organisationen går så langt som at kalde statsministerens udsagn for "kønsfascistisk" (medlemmernes baggrund på venstrefløjen fornægter sig ikke), og den opfordrer nu alle kvinder til ikke at stemme på Venstre.

Man føler sig sat 30 år tilbage i historien til en kvindelejr på Femø. 100 nøgne kvinder står omkring et bål og kaster bh'er på det. "Alle lingeriforretninger burde tvangslukkes!" råber en skinger stemme ved bålet. "Kvinder må ikke fornedres af mandssamfundets kvindeundertrykkende opfindelser! Forbyd bh'er!" En lille dreng, som er blevet slæbt med af sin mor, undrer sig lidt over det hele og ubryder så: "Kan kvinderne ikke bare selv bestemme?"

"KØNSFASCIST! KØNSFASCIST! KØNSFASCIST!"

Kilde: