Leder: Thulesen Dahl sat skak

Det var ikke meget, Liberal Alliance i første omgang fik ud af at deltage i forliget om finansloven for 2009, men nu - i anden omgang - viser gevin...

Slettet Bruger,

19/12/2008

Det var ikke meget, Liberal Alliance i første omgang fik ud af at deltage i forliget om finansloven for 2009, men nu - i anden omgang - viser gevinsten sig. For mens Dansk Folkepartis ledende socialdemokrat, Kristian Thulesen Dahl, vil bruge af de 100 mia. kr., som regeringen vil pumpe i bankerne, til offentlige investeringer, så siger Liberal Alliance nej: Der skal ikke bruges flere penge i det offentlige, før Dansk Folkeparti går med til at lette på skatten.

Liberal Alliance sidder ganske vist ikke på de afgørende mandater, men fordi partiet er med i finanslovsforliget, skal det spørges og sige ja, før regeringen og Dansk Folkeparti kan lave om på næste års statsbudget. Det gør Kristian Thulesen Dahl sur: "På den måde vil det meget hurtigt være den sidste finanslov, som Liberal Alliance har lavet," siger han.

Kristian Thulesen Dahl kan rende og hoppe. Manden, der bilder sig ind, at han er kongen af finansloven, er blevet snøret, og nu må han betale sine lærepenge. Han troede, at det var helt harmløst at efterkomme regeringens ønske om at gøre forligskredsen så stor som muligt, og at Liberal Alliance kunne spises af med pebenødder som betaling. Men nu udnytter finansforhandler Anders Samuelsen positionen til at lægge det pres på Dansk Folkeparti, som regeringen for længst burde have lagt, men ikke har haft viljen til: Skal I have noget, DF, så skal I også levere, siger han.

Liberal Alliance taler her ikke kun på vegne af partiets egne tre mandater, men også for en meget stor del af Venstres og de Konservatives vælgere, som kan glæde sig over, at nogen endelig har sat sig op imod den selvsmagende Thulesen Dahl og hans finansregimente.

Kilde: