Leder: Statsstøtte til fagbevægelsens luftkastel

Fagbevægelsen har besluttet sig for at kaste sine rigelige millioner ind i endnu et avisprojekt - denne gang på nettet, det er jo så moderne, har m...

Slettet Bruger,

11/09/2009

Fagbevægelsen har besluttet sig for at kaste sine rigelige millioner ind i endnu et avisprojekt - denne gang på nettet, det er jo så moderne, har man hørt i LO-paladset på Islands Brygge. Avisen.dk hedder foretagendet, som ved at skrive om folks "arbejdsliv", krydret med historier om at "Macaulay Culkin er far til Jackson-barn", og at "Mariah Carey optræder i tis", håber at kunne give overskud med en for netmedier enorm stab på 12 journalister plus alle de andre ansatte, som sådan et fagbevægelsesforetagende utvivlsomt vil kunne finde plads til.

Hvilke kreative hoveder der har regnet den forretningsmodel ud, tør vi ikke gætte på, men håbløs er den. Da fagbevægelsen i april gik i partnerskab med ejeren af Avisen.dk, det ellers succesrige selskab Freeway med stifter Morten Wagner i spidsen, viste siden 850.000 annoncesider til sine læsere om måneden. Målet var, med Wagners ord dengang, at fordoble antallet af læsere. Skulle det lykkes, og vil det også resultere i dobbelt så mange sidevisninger, så vil man fremover have cirka en 16. del af f.eks. politiken.dk's sidevisninger. Men alligevel med flere journalister ansat. Det burde ikke kræve nogen Einstein at regne rentabiliteten i det projekt ud.

Som sendt fra himlen kommer derfor Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, med hans krav om, at der da må falde nogle offentlige støttekroner af til Avisen.dk, når den nu - ifølge ham - er så glimrende et avisprodukt.

Vi gætter på, at man i fagbevægelsen allerede spekulerede i den mulighed, inden man satte sit hullede skib i søen. End ikke fagbevægelsens bugnende kasser er nok for det nye avisprojekt - skatteyderne må pinedød også hjælpe til. Hvornår erkender venstrefløjen, at den nok er god til at bruge penge, men ikke til at tjene dem?

Kilde: