Leder: Spis brød til

Friskbrygget kaffe og lune, hjemmebagte boller - så er der dømt eftermiddagshygge

Slettet Bruger,

10/03/2009

Friskbrygget kaffe og lune, hjemmebagte boller - så er der dømt eftermiddagshygge. Men for nylig satte Fødevareregion Nord en brat stopper for hyggen på en efterskole i Hinnerup ved Århus med deres krav, om at elevernes forældre skam ikke måtte bage i egen ovn. Og da slet ikke uden at have gennemgået et hygiejnekursus. Mens Claus Hjort Frederiksen tidligere har opfordret danskerne til at svinge malerpenslen hos deres gamle forældre, var det altså ikke muligt at bruge bagepenslen til glæde for ens børn.

Med en ekstrem rigid fortolkning af regler, der skal sikre at uhumske restaurører udsætter kunderne for forgiftningsfare, har fødevaremyndighederne dermed stoppet et privat initiativ, der kom mange til gavn og ingen til last. For man tør vel formode, at de færreste forældre, der deltager i en bolleordning, bager løs i et uhumskt og bakteriebefængt køkken.

Senere på dagen forlød det da også fra fødevareminister Eva Kjer Hansen, at forældrene skam bare kan fortsætte med at bage.

"Det her handler også om at støtte det frivillige engagement, som er en styrke for vores samfund, " lød det fra ministeren, der henviser til at nye regler er trådt i kraft på området, og erkender at der må have været et "hul i den interne kommunikation" mellem ministeriet og Fødevareregion Nord.

Det er ikke let at pege på, hvad der er værst. En fødevarekontrol ganske uden konduite og fleksibilitet eller en fødevarekontrol, der ikke har styr på reglerne på området. Uanset hvad, ser det ud til, at det ikke er friskole-forældrene, der har det største behov for et kursus, men snarere ledelse og medarbejdere i Fødevareregion Nord.


Kilde: