Leder: Sort arbejde er bedre end overvågning

Der siges meget lirum-larum om overvågning fra både den ene og den anden side i debatten

Slettet Bruger,

01/02/2008

Der siges meget lirum-larum om overvågning fra både den ene og den anden side i debatten. Lad os derfor slå fast, så det ikke kan misforstås, hvorfor vi er imod regeringens forslag om, at al bankkunde-adfærd, der muligvis er ulovlig, skal inberettes til myndighederne: Det er, slet og ret, fordi vi ikke bryder os om en stat, der er så magtfuld, at man end ikke kan lave lidt sort arbejde, uden at man risikerer at blive meldt til politiet af ens bankrådgiver.

Skattesystemet er idiotisk, og alle med forstand ved det. Masser af arbejde ville slet ikke blive udført, hvis muligheden for at gøre det sort forsvandt, og absolut ingen ville blive mere lykkelig af det, tværtimod. Hvis man ikke kunne gøre det sort, ville hundredetusindvis af danskere skulle gøre ting selv, som de p.g.a. sort arbejde har råd til at få andre og dygtigere mennesker til at gøre for dem i dag. En meget stor del af det sorte arbejde ville ikke blive hvidt, det ville i stedet blive udført af klamphuggende gør-det-selv-folk, som burde have gjort sig selv og menneskeheden den tjeneste at arbejde i deres lønnede erhverv i stedet. Børnene ville det også gå ud over. Mor ville skulle bruge en stor del af weekenden på at skure gulve og pille spindelvæv ned i stedet for at fortælle historier, mens far skulle bygge carport og reparere plæneklipper frem for for at spille fodbold med børnene.

Det danske skattesystem kan kun fungere, fordi det er bredt accepteret i samfundet, at man snyder det. Det er ligesom korruptionen i et land som Italien. Reglerne er så mange og så stive, at det ikke levner italienerne mulighed for at udfolde sig, som det er nødvendigt for mennesker, der vil leve et virksomt liv. Altså betaler man bureaukraterne for at kigge den anden vej, når man overtræder reglerne. Herhjemme køber vi sort arbejde som ingen andre, og myndighederne accepterer det - køb af sort arbejde er ikke strafbart - fordi de ved, at samfundet ikke kan fungere uden.

Der findes enkelte fantaster, som hævder, at hvis der var mindre sort arbejde, så ville der trods alle forbehold dog komme flere penge i statskassen, og med de penge kunne man jo sænke den skat, som vi alle betaler. Ja, det kunne man. Men man kunne også gøre, som politikerne altid gør, når de får flere penge mellem hænderne - også selvom der er en borgerlig regering - nemlig bruge den nyfundne rigdom på f.eks. at ansætte flere i den offentlige sektor til at undervise 1,8 timer om dagen, pjække fra arbejdet eller printe elektroniske formularer ud og skrive dem ind i et computersystem manuelt. Hvis det ikke kan gøre has på pengene, så kan man altid smide dem ud af vinduet til ulandshjælp, som ikke hjælper nogen, eller bruge dem på den fjerdedel af befolkningen som er offentligt forsørgede til trods for, at der er massiv mangel på arbejdskraft.

Der er mange muligheder for de altid kreative politikere, hvis danskerne via nye kontrolforanstaltninger skulle blive tvunget til at aflevere endnu mere i skat. Ingen af disse muligheder gavner dog de mennesker, som har arbejdet for pengene.

Kilde: