Leder: Rosenkrantz-Theil som lakaj for kapitalismen

Kapitalismen er i krise, siger de på venstrefløjen, men når selv den yderste venstrefløjs største stjerne i nyere tid, Pernille Rosenkrantz-Theil, ...

Slettet Bruger,

04/12/2008

Kapitalismen er i krise, siger de på venstrefløjen, men når selv den yderste venstrefløjs største stjerne i nyere tid, Pernille Rosenkrantz-Theil, nu springer ud som socialdemokrat og dermed omfavner kapitalismen, blot med de kendte socialdemokratiske korrektioner, så kan kapitalismen da ikke have det meget bedre.

For det er jo det, der er sket: Hvor hun tidligere ville omstyrte kapitalisme og privat ejendomsret, så melder hun sig nu ind i et parti, som har erkendt begge deles overlegenhed i forhold til velstandsskabelse og borgernes ret til en privat økonomisk sfære - kapitalismen skal bare gøres social ved at tilsætte den en portion socialdemokratisk omfordeling, mener de.

Pernille Rosenkrantz-Theil som socialdemokrat giver derfor grund til glæde hos alle kapitalismens venner. Den yderste venstrefløj havde i hende en karismatisk frontkæmper - nu har den hende ikke længere. Og hvem ved, om få år tager hun måske resten af springet og melder sig ind i et rigtigt borgerligt parti?

Tilbage sidder Enhedslisten nu med Line Barfod og Johanne Schmidt-Nielsen. Barfod må de gerne beholde - hun kommer næppe til at omvende en eneste til et revolutionært liv på jord. Johanne er endnu ung og kan sagtens gå samme vej som Pernille, der efter nedkomsten med et barn og anskaffelse af hus og bil vel følte, at det var en tand for umodent at drømme om et samfund, hvor de stegte duer helt af sig selv lander på vore tallerkener. Hvornår mon Johanne Schmidt-Nielsen rammes af samme realitetssans?

Måske det ender med, at Enhedslisten ved et folketingsvalg i 2014 stiller med Jette Gottlieb og Keld Albrechtsen som partiets nye dynamiske duo. Så vil kapitalisterne ryste i bukserne!

Kilde: