Leder: Politikerne skal - også - blande sig uden om adoptioner

Slettet Bruger,

21/12/2007

Det er på tide, at et flertal i Folketinget nu vil ophæve forbudet mod, at homoseksuelle par kan adoptere børn. Ikke fordi det synspunkt, at børn har godt af både at have en mor og en far, er helt ude i skoven. Det er der tværtimod meget rigtigt i i de fleste tilfælde. Men fordi der er så uendeligt meget, som børn kunne have godt af, som politikerne alligevel ikke lovgiver om, fordi der må være grænser for politik.

Hvis folk i andre lande ikke har noget imod at bortadoptere deres børn til homoseksuelle par i Danmark, og hvis de homoseksuelle gerne vil adoptere, så lad dem dog. Det er jo ikke pædofile, vi taler om, men mennesker der lige så brændende som heteroseksuelle par ønsker sig et barn, som de kan elske, yde omsorg og vejlede mod voksenlivet.

De homoseksuelle må så til gengæld også acceptere, at der muligvis ikke er så mange i de lande, hvor adoptivbørnene kommer fra, som vil afgive deres barn til homoseksuelle par. Det viser erfaringerne fra Sverige i hvert fald. Det er ikke et resultat af nogen urimelig diskrimination af homoseksuelle, men blot et udtryk for, at også forældre, der bortadopterer deres børn, gør sig tanker om, hvordan børnene kan få det bedst muligt i deres nye familier.

Mænd og kvinder er forskellige, og den tanke, at børn kan have behov for både faderlige og moderlige værdier i deres liv, kan måske nok forekomme visse meget "progressive" mennesker at være gammeldags, men derfor er den jo ikke nødvendigvis forkert.

Kilde: