Leder: Politiets mangel på dømmekraft

Slettet Bruger,

01/08/2007

Politiet har ikke tid til at efterforske cykeltyverier - siger politiet. Ordensmagten vil hellere bruge sine påstået sparsomme ressourcer på andre ting, og det er helt i overensstemmelse med borgernes ønsker, lyder det - igen fra politiet selv.

Hvorfra politiet ved, hvilke forbrydelser danskerne helst vil have opklaret er uvist, og under alle omstændigheder er påstanden ikke troværdig. Skulle danskerne f.eks. foretrække politiets sikkerhedsselerazziaer frem for at få deres cykler tilbage, endda med den indbyggede ekstragevinst at cykeltyvene i fremtiden holder sig tilbage af angst for at blive taget? Og hvem er det, der ifølge politiet hellere vil have en kampagne mod cyklister, der kører over for rødt lys, end en kampagne mod dem der stjæler cyklerne? Nej, politiets påstand holder simpelthen ikke.

Mere troværdigt er det, at politiet bare ikke opfatter det at opklare cykeltyverier som indsatsen værd. Det kræver for meget arbejde og giver for sjældent gevinst. At stå på lur efter sikkerhedsseleforbrydere er meget lettere. Men synes politiet virkelig, at det er mere væsentligt at lege barnepige for voksne mennesker end at beskytte folks ejendom mod tyveri? Svaret er tilsyneladende ja, og det siger et og andet om politiets dømmekraft eller mangel på samme.

Politiet har tre væsentlige opgaver: At beskytte danskernes liv, deres frihed og deres ejendom - herunder deres cykler. Alt det andet er tant og fjas. Hvis man ikke kan regne med, at politiet tager en af sine væsentligste opgaver alvorligt, så er det altså også svært at tage politiet alvorligt, næste gang der viftes med politiskiltet, fordi man har kørt over for rødt på cyklen.

Kilde: