Leder: Ny ny alliance

Slettet Bruger,

15/12/2007

Blokpolitikken er ovre, fik vi allerede at vide før valget. Og det har vist sig at holde stik. Men hvor et samlet kommentatorkorps udpegede Khader & Co. som blokpolitikkens banemænd, er det blevet en ganske anden alliance, der efter valget har formet sig på tværs af Christiansborgs gange.

Vi taler naturligvis om forbrødringen mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratierne, der lader til at have lagt Nyrups uforsonlige ord om stuerenlighed bag sig, og nu rækker hånden ud mod hinanden.

De to slyngvendinger Pia og Helle har tidligere lovet hinanden hjælp med at sikre gaveregn over de offentligt ansatte, og nu er tiden kommet til at beskytte fagforeningerne mod konkurrence fra udenlandsk arbejdskraft.

Under valgkampen var Dansk Folkeparti det skingreste parti, når det galdt om at lovprise VKO-samarbejdet og advare os mod de krypto-radikale café latte-drikkere fra Ny Alliance. "De vil støtte Helle Thorning som statsminister, og hvis de ikke gør, er det kun for at få chancen for at ydmyge regeringen ved at lave politik med oppositionen," var den sang, vi igen og igen måtte høre på.

Men hvad for et parti er det, der nu undsiger VKO-samarbejdet og hjælper oppositionens leder med at ydmyge regeringen? Det er såmænd Dansk Folkeparti.

Kilde: